Lammekølle på grill

 
21-09-2011
Grill opskrifter

INGREDIENSER:

1750 gram Lammekølle u nøgleben
1 dl. Olivenolie
4 fed Hvidløg
2 tsk. Salt
1 tsk. Peber
1 tsk. Det 3 krydderi
3 tsk. Barbecue krydderi
3 tsk. Allround Krydderi

FREMGANGSMÅDE:

Lammekøllen udbenes helt eller delvist, jeg foretrækker delvist.

Skær rundt om lårbenet, det er det i den tykke ende, lidt af gangen ned langs benet, det sværeste er at få skilt benet i ledet, men med lidt snilde og tolmodighed kan det lade sig gøre., på denne måde er det ikke nødvendigt at snørre køllen og du kan skære pæne skiver af køllen.

Skær det værste fedt fra (det er det der smager af uld). Rids resten af fedtet i tern.

Hæld olien i en skål sammen med krydderierne og læg lammekøllen heri. Skal helst ligge 6-8 timer for at få den optimale smag, men kan også gøres lige før den grilles.

Grilles så i kuglegrill i ca. 1 time og45 min. Ved brug af stegetermometer skal det vise 75 grader for gennemstegt.

Smager fantastisk med hvidløgsflutes og kartoffelsalat.

Tips:

Det samme kan gøres med en culottesteg eller en roastbeef, så skal stegetiden bare tilpasses str på kødet.





 
 
Find information om: forum portal tips grill Alt om guide
(Hovedkategori: Grill opskrifter)