Gode råd til grillen

 
07-12-2011
Gode råd til grill

Her er nogle gode råd til når du skal grille.

Briketter eller kul
Hvis du bruger briketter så brænder de længere og mere konstant end grillkul.

Tænd din grill min. 45 minutter før brug
Tænd din grill min. 45 minutter før brug. Så er du sikker på, at grillen er godt opvarmet, og at maden ikke smager af optændingsvæske.

For at opnå en konstant varme over det hele, så skal kul eller briketter være gennemvarme før du lægger kødet på grillen. Kullen eller briketterne er lysegrå, når de er gennemvarme.

Sørg for at have et hvilested
Fyld ikke hele grillområdet med kul eller briketter. Sørg for at have et sted, hvor du kan ligge kød der er færdigt, men bare skal holdes varmt ved svag varme.

Pensle grillristen
Det er bedre at pensle grillristen med olie end at pensle selve kødet. Så hænger maden ikke fast på risten.

Brug grilltang
Brug altid en grilltang til at vende kødet. Saften siver ud af kødet, hvis du stikker en gaffel i det.

Pas på med olie
Undgå for meget olie og fedt på kødet, da det ved overdreven brug kan sætte ild i grillen.

Lad kødet vare på køl længst muligt
Der er forøget risiko for vækst af bakterier, hvis kødet står ude i varmen, mens grillen bliver klar, så lad kødet blive på køl langt muligt.

Køb med marinade
Kød der ligger i marinade, skal tørres let af, så er der ikke risiko for, at kødet brænder.





 
 
Find information om: grill portal guide forum tips Alt om
(Hovedkategori: Gode råd til grill)